
SALA BANKIETOWA
MENU

zupy
(poniżej 30 osób jedna, powyżej 30 osób dwie zupy do wyboru)

- BURSZTYNOWY ROSÓŁ Z KURY
- FLAKI PO WARSZAWSKU
- ZUPA CARSKA (serowo-pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami)
- ZUPA MEKSYKAŃSKA (z mięsem mielonym i warzywami)
- ZUPA KREM BROKUŁOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
- ZUPA KREM Z POMIDORÓW
- ZUPA KREM BOROWIKOWY Z ŁAZANKAMI
- ŻUREK STAROPOLSKI ( biała kiełbasa i jajko )
- BARSZCZ CZERWONY Z KROKIETAMI/PASZTECIKAMI
- KREM Z ZIELONEGO GROSZKU
- ZUPA GULASZOWA

dania główne
DRÓB (do wyboru)

- SZNYCEL DROBIOWY PO WŁOSKU (pomidor z mozzarellą i bazylią)
- ESKALOPKI Z SOSEM SEROWYM (pierś z indyka lub kurczaka)
- ESKALOPKI Z SOSEM POROWYM
- INDYK Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM (krojony w plastry)
- KACZKA PIECZONA Z SOSEM OWOCOWYM (malinowym, żurawinowym, porzeczkowym)
- POLĘDWICZKI DROBIOWE Z SOSEM SZPINAKOWYM
- GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA Z SOSEM Z RUKOLI
- CHRUPIĄCE SZNYCELKI (filet z piersi indyka w płatkach kukurydzianych)
- PIERŚ Z KURCZAKA Z WARZYWAMI (warzywa zapiekane z serem)
- PIERŚ Z KURCZAKA POD PIERZYNKĄ (pieczarka zapiekana z serem)
- KOTLET MINISTERSKI
- KOTLET CORDON BLUE (z szynką i serem)
- KOTLET DEVOLAY
- UDKO PIECZONE
- UDKO FASZEROWANE
- UDKO W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM
- ROLADKA DROBIOWA NA SŁODKO (z jabłkiem i żurawiną) W WĘDZONYM BOCZKU
- ROLADKA DROBIOWA Z SUSZONYM POMIDOREM I MOZZARELLĄ
- ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA MIĘSEM I OLIWKAMI

dania główne
WIEPRZOWINA (do wyboru)

- KARKÓWKA W SOSIE MEKSYKAŃSKIM (papryka, fasola, cebula)
- KARKÓWKA NA LEŚNO
- KARKÓWKA PIECZONA W MUSZTARDZIE
- KARKÓWKA DUSZONA Z CEBULKĄ
- ROLADKA SCHABOWA Z FASOLĄ SZPARAGOWĄ
- ROLADKA SCHABOWA Z WARZYWAMI
- ROLADKA SCHABOWA PO CHŁOPSKU (cebulka, ser, szynka, bekon)
- GOLONKA W PIWIE
- ŻEBERKA DUSZONE
- ŻEBERKA W SOSIE BARBECUE (pomidorowy)
- KOTLET SCHABOWY
- KOTLET SCHABOWY PO KOWALSKU (zapiekany z serem żółtym i grzybami)
- KOTLET SCHABOWY PO CHŁOPSKU( z boczkiem wędzonym prażoną cebulką i serem)
- KOTLET SCHABOWY PO DIABELSKU (papryka,cebulka, chili)
- KOTLET SCHABOWY PO HAWAJSKU (ananas, ser, żurawina)
- KIESZEŃ SCHABOWA (ser-ogórek)
- KIESZEŃ SCHABOWA (pieczarki-cebula)
- SCHAB PIECZONY ZE SZPINAKIEM
- SCHAB PIECZONY Z JABŁKIEM
- SCHAB W PIEPRZOWEJ SKORUPCE
- SCHAB PIECZONY Z SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM
- SCHAB FASZEROWANY POLĘDWICZKĄ I SUSZONYM POMIDOREM
- STEK WIEPRZOWY Z WARZYWAMI
- POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE KURKOWYM
- POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWYM
- POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE CHRZANOWYM
- POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z FARSZEM MIĘSNO-WARZYWNYM
- POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SEZAMIE
- STROGONOW WOŁOWY (danie weselne)
- KROKIETY, PASZTECIKI

DODATKI DO MIĘS
(do wyboru)

- ZIEMNIAKI Z WODY
- PURE ZIEMNIACZANE
- ZIEMNIAKI OPIEKANE
- FRYTKI
- ROZETKI ZIEMNIACZANE
- KULKI ZIEMNIACZANE
- RYŻ
- KOPYTKA
- KLUSKI ŚLĄSKIE

DODATKI WARZYWNE
(do wyboru)

- MARCHEW Z GROSZKIEM
- BURACZKI ZASMAŻANE
- KAPUSTA ZASMAŻANA (sezonowo)
- BIGOS
- SURÓWKA COLESŁAW ( biała kapusta )
- SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA
- SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ
- SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
- SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

PRZEKĄSKI ZIMNE
(do wyboru)

- JAJKA Z FARSZEM PIECZARKOWYM
- JAJKA Z FARSZEM CHRZANOWO-SZYNKOWYM
- JAJKA Z FARSZEM TUŃCZYKOWYM
- MELON W SZYNCE PARMEŃSKIEJ
- NUGGETSY DROBIOWE Z SOSEM CZOSNKOWYM
- TATAR WOŁOWY
- KURCZAK PO IRLANDZKU (kurczak faszerowany, plastrowany podawany w całości – danie weselne)
- PÓŁMISEK WĘDLIN PIECZONYCH
- CAPRESE ( pomidor, mozzarella, bazylia)
- KALIE (pasta łososiowa z serkiem kremowym)
- TORTILLA
- PÓŁMISEK SERÓW
- ROLADA SEROWA (faszerowana mięskiem z piersi kurczaka)
- TERRINA SEROWA (rolada z warzywami, papryka,oliwki + serek)
- KORECZKI TWAROGOWE (ogórek świeży + różne rodzaje serków)
- ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA
- RULONIKI Z GRILLOWANEJ CUKINII/BAKŁAŻANA (ser almette, zioła)
- JASKÓŁCZE GNIAZDO Z SOSEM OGÓRKOWYM (schab, mięso mielone i jajko)
- KRUCHE BABECZKI Z FARSZEM MIĘSNYM
- KRUCHE BABECZKI Z FARSZEM SEROWYM
- GALANTYNA DROBIOWA
- NÓŻKI WIEPRZOWE
- OZORY W GALARECIE
- SCHAB Z OWOCAMI W GALARECIE
- SCHAB PO WARSZAWSKU ( z jajkiem )
- INDYK W MALADZE (z brzoskwinią)
- ROLADKI Z SZYNKI FASZEROWANE W GALARECIE
- RULONIKI Z SZYNKI SZWARCWALDZKIEJ Z SERKIEM I RUKOLĄ
- PASZTET Z ŻURAWINĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

SAŁATKI
(do wyboru)

- SAŁATKA WARSTWOWA GYROS
- SAŁATKA Z KASZĄ PĘCZAK I KABANOSEM
- SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ I SEREM FETA
- SAŁATKA PAPILOTKA ( z dipem czosnkowym )
- SAŁATKA BAŁTYCKA ( z tuńczykiem )
- SAŁATKA WALDORF ( jarzynowa )
- SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICZKĄ (mix sałat + grillowana polędwica + sos)
- SAŁATKA BROKUŁOWA Z SEREM FETA
- SAŁATKA Z MAKARONEM I SUSZONYM POMIDOREM
- SAŁATKA Z TORTELLINI (pomidor, ogórek,sałata lodowa, rzodkiewka)
- SAŁATKA Z WĘDZONKĄ (jw. z wędzonym kurczakiem)
- SAŁATKA Z PALUSZKAMI KRABOWYMI (ogórek, kukurydza, ser żółty)
- SAŁATKA CHRZANOWA (jajka, ser żółty, chrzan, jogurt, pierś z kurczaka, cebulka)
- SAŁATKA RYŻOWA Z KURCZAKIEM (ryż, kurczak, jajka, kukurydza, majonez)
- HAWAJSKA (kurczak, ryż, ananas)

RYBY
(do wyboru)

- RYBA PO GRECKU
- RYBA PO HOLENDERSKU(w sosie śmietanowo-serowym)
- RYBA PO ZBÓJNICKU ( w sosie pieczarkowym )
- PŁYWAJĄCA RYBKA ( marynowana )
- RYBA PIECZONA FASZEROWANA ( pstrąg, lin, szczupak, łosoś – danie weselne)
- RYBA W GALARECIE
- ROLADKA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM
- ROLADKA Z ŁOSOSIA Z SERKIEM ŚMIETANKOWYM
- ŁOSOŚ NA SAŁACIE Z SEREM CAMEMBERT
- ŚLEDŹ W OLEJU
- ŚLEDŹ PO SUŁTAŃSKU ( z rodzynkami )
- ŚLEDŹ W SOSIE TATARSKIM
- ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU ( z czerwoną fasolą )
- ŚLEDŹ Z WINOGRONAMI

DESERY
(do wyboru)

- CIASTA ( mix )
- OWOCE ( w zależności od sezonu )
- LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I SOSEM
- KAWA HERBATA
- NAPOJE ZIMNE

NAPISZ LUB ZADZWOŃ
KONTAKT
Dom Bankietowy „ANNA”
05–102 Nowy Dwór Mazowiecki | ul. Jana Pawła 27
Tel: +48 606 144 603 | Tel: +48 503 948 380
E-mail: kontakt@dombankietowyanna.pl

Realizacja projektu strony:
PRESTOMEDIA.PL
+48 606-144-603
kontakt@dombankietowyanna.pl
kontakt@dombankietowyanna.pl